Gratis advies op maat
Uitstekende prijs-kwaliteit
Duurzame producten
Tuinkamer

Tuinkamers

Bekijk hier het volledige assortiment

Tuinkamer van Madozon

Een tuinkamer met glazen schuifwanden geeft het hele jaar door plezier. Een tuinkamer is een aluminium veranda of overkapping die u met glazen wanden volledig kunt afsluiten. Zo ontstaat een gesloten ruimte met veel licht en extra comfort.
Verasol tuinkamer Bekijk
Verasol tuinkamer

Een Verasol tuinkamer is een combinatie van een veranda met perfect sluitende voor- en zijwanden.

Meer informatie
Weinor tuinkamer Bekijk
Weinor tuinkamer

Zo haalt u de tuin in huis – de elegante weinor Glasoase® biedt een vloeiende overgang naar buiten.

Meer informatie

Tuinkamer met glazen schuifwanden

Wilt u al vroeg in het voorjaar lekker buiten kunnen zitten? Met een tuinkamer kan dat gegarandeerd. De uitbreiding aan uw huis zorgt voor een prettige overgang van binnen naar buiten.

Schijnt de zon en is het in de glazen tuinkamer wat warmer? Dan zet u de glazen schuifwanden een stukje open. Is het wat fris, dan houdt u de schuifwanden dicht en krijgt u de ruimte met een vuurtafel of terrasheater snel op temperatuur. Een tuinkamer is in de wintermaanden en in het frisse voorjaar een geschikte plek om van het buitenleven te genieten.

Tuinkamer aan huis

Kiest u voor een tuinkamer aan huis? Dan krijgt u er volop ruimte bij. Een tuinkamer is echt een verlengstuk van uw woning.

In een glazen tuinkamer profiteert u vooral van de lichtinval en het uitzicht op uw tuin en omgeving. Eventueel kunt u om de lichtsterkte en in de zomermaanden de temperatuur te doseren voor onderdakzonwering of screens kiezen. Dat is naast een praktische oplossing ook een mooie aankleding van de tuinkamer. Zonwering is in verschillende soorten, maten en kleuren voor tuinkamers beschikbaar.

Kies tussen allerlei varianten

Bij Madozon hebben we in het aanbod diverse modellen en soorten tuinkamers. De tuinkamer kosten verschillen daardoor per model. Tuinkamer prijzen worden gebaseerd op de keuze van het materiaal, het formaat van de tuinkamer, de dakbedekking en natuurlijk de montage.

Een tuinkamer met een glazen dak en glaswanden biedt het meeste licht. Voor het glazen dak maken we gebruik van veiligheidsglas. U heeft keuze uit verschillende kleuren aluminium passend bij uw woning en uw wensen.

De montage van de tuinkamer vindt plaats door het eigen montageteam van Madozon. Op een tuinkamer krijgt u tot 10 jaar garantie.

 

Wilt u meer weten over een tuinkamer van Madozon? Over de kosten van een tuinkamer en de mogelijkheden bij u thuis? Maak dan een afspraak.

Afspraak maken Offerte aanvragen

Bekijk onze Tuinkamerprojecten

Verasol tuinkamer Wijhe

Tuinkamer in Wierden

Weinor tuinkamer in Diepeveen

Tuinkamer in Hengelo

Veelgestelde vragen


Een tuinkamer is een combinatie van een veranda met voor- en zijwanden. Dit kunnen glazen schuifwanden zijn, maar ook aluminium wanden of een combinatie hiervan. Een tuinkamer is een afgeschermde, niet-geïsoleerde leefruimte die bescherming biedt tegen verschillende weersinvloeden. Hierdoor kunt u langer van het buitenleven genieten.

De kosten van de tuinkamer zijn volledig afhankelijk van uw wensen. Zo hebben de afmetingen, het soort dak en de soort zijwanden invloed op de prijs. Voor een prijsindicatie kunt u een offerte opvragen of contact met ons opnemen.

Het hebben van een tuinkamer heeft vele voordelen. Zo kunt u ten eerste nog langer van het buitenleven genieten zonder dat het weer roet in het eten gooit. In een tuinkamer bent u namelijk beschermd tegen de weersinvloeden van buitenaf en is het daarnaast qua temperatuur al snel aangenaam. Daarnaast vormt een tuinkamer een overgangsruimte van binnen naar buiten, waardoor ook de warmte uit de woning minder snel ontsnapt. Hierdoor worden uw stookkosten lager. Dit is niet alleen voordelig voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Het is zeker mogelijk om een tuinkamer te verwarmen met bijvoorbeeld een elektrische kachel of heater.

Let op: een tuinkamer is geen serre en is dus niet geïsoleerd.

Het grootste verschil tussen een tuinkamer en serre is dat een serre geïsoleerd is en een tuinkamer niet. Daarnaast vormt een serre echt een uitbreiding van uw huis en wordt deze altijd tegen de woning aangebouwd. Doordat deze ruimte geïsoleerd is, kan de muur tussen de woning en de serre doorgebroken worden. Bij een tuinkamer kan dit niet omdat een tuinkamer niet geïsoleerd is.

U kunt zeker uw veranda uitbreiden naar tuinkamer. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen, is het toevoegen van voor- en zijwanden. Dit kunnen glazen schuifwanden, aluminium wanden of een combinatie van deze twee zijn.

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig wanneer u een tuinkamer wilt plaatsen. U heeft pas een vergunning nodig wanneer u de tuinkamer in de voortuin wilt plaatsen of als deze hoger wordt dan 5 meter.

Bij twijfel kunt u altijd informeren bij uw gemeente.

In principe hoeft u een tuinkamer niet te onderheien en volstaat een goede fundatie. Deze fundatie kan bestaan uit betonnen poeren of schroefpalen. De zwaarte van de fundatie hangt af van de zwaarte van de tuinkamer en van de locatie. Het type grond heeft namelijk invloed op de fundatie. Zo heeft moeras of veengrond een zwaardere fundatie nodig dan zandgrond.

Het is zeker mogelijk om de tuinkamer zelf te monteren. Echter, het vraagt veel precisiewerk waardoor het beter is om dit uit te besteden. Bij Madozon leveren wij de tuinkamer dan ook inclusief montage.

Madozon zonwering, uw specialist in zonwering.

Offerte aanvragen

Madozon Zonwering